Aranka Steenhuis


Van kleins af aan heb ik een grote liefde gehad voor dieren; wij hebben altijd katten gehad en ik ben vanaf mijn 5e jaar gaan paardrijden. Dit heb ik nooit meer losgelaten en doe ik ontzettend graag. Zo heb ik enige tijd terug een veulen heb gekocht samen met een goede vriendin, die over een paar maanden van de opfok komt; een leuke nieuwe uitdaging!

Op werkgebied heb ik altijd passie gehad voor werken in de zorg; ik heb eerst een aantal jaar als operatieassistente gewerkt in het AMC, maar ik wilde toch wat meer patiĆ«ntencontact en zelfstandiger te werk kunnen gaan. Zo ben ik de opleiding Fysiotherapie (humaan) begonnen en werk ik alweer een paar jaar met plezier als Fysiotherapeut. Toen ik erachter kwam dat er ook Dierfysiotherapie bestond, ben ik mij hierin gaan verdiepen en al snel aan de opleiding begonnen in Barneveld. 
Inmiddels mag ik mijzelf Dierfysiotherapeut noemen en mijn liefde voor dieren combineren met het werk in de (veteriniare) zorg. Ik vind het prachtig om met dieren te werken omdat zij zo puur zijn in hun reacties. Hoe snel zij kunnen ontspannen en effect kunnen hebben van een behandeling is echt iets heel bijzonders om te zien; iets waar je zelf ook heel ontspannen en rustig van kunt worden!